Ittas rendőr gázolt halálra egy gyalogost

Vágólapra másolva!
A helyszínen meghalt az a 21 éves férfi, akit egy ittasan vezető rendőr gázolt el szombatra virradó éjjel Bácsbokod és Bácsborsod között; a helyszínt elhagyó rendőrt később őrizetbe vették, szolgálati viszonyát parancsnoka azonnal megszüntette - közölte a rendőrség. Nem sokkal a bácsbokodi eset után Vaskút és Gara között is halálos baleset történt Bács-Kisun megyében. Ott is ittas volt a vezető, aki könnyebb sérüléssel úszta meg az árokba borulást, három utasa viszont súlyosan megsérült, egy 15 éves lány pedig meghalt.
Vágólapra másolva!

Az 5505-ös számú úton Bácsbokod felé, az úttest szélén gyalogolt négy fiatal férfi éjjel egy óra körül, amikor az ittasan vezető rendőr a személygépkocsijával hátulról elütötte egyiküket, majd a gázoló sofőr megállás nélkül elhajtott a helyszínről - mondta a Bács-Kiskun Megyei Rendőr-főkapitányság sajtóreferense.

Mihályné Bornemisza Eleonóra őrnagy közlése szerint a gyors rendőri intézkedések során megállapították, hogy a cserbenhagyásos gázolást egy 27 éves madarasi férfi követte el, aki a Bajai Rendőrkapitányság hivatásos dolgozója.

A rendőrt nem sokkal a baleset után igazoltatták, és miután az alkoholszonda közepes fokú ittasságot mutatott ki, vérvételre szállították. Az eljárást a Kecskeméti Nyomozó Ügyészség folytatja le - fűzte hozzá az őrnagy. Mint azt a sajtóreferens az [origo]-nak elmondta, a szabadidejében saját gépkocsiját vezető rendőrt őrzietbe vették. A férfi azt mondta kihallgatásakor: észlelte, hogy ütközött az autója, de azt hitte, egy vadat ütött el.

Még egy halálos baleset

Mihályné Bornemisza Eleonóra az [origo]-t arról is tájékoztatta, hogy nem sokkal a bácsbokodi eset után, éjjel egy óra 50 perc körül Vaskút és Gara között, Vaskút helységtáblájától 500 méterre az árokba borult egy autó. A vezető könnyebb, három utasa súlyos sérülést szenvedett, egy 15 éves garai lány pedig kizuhant a kocsiból, és életét vesztette.

A sofőr el volt tiltva korábbi ittas vezetések miatt a vezetéstől, mégis volán mögé - ült - mondta a sajtóreferens. Mint megtudtuk, a sofőr ezúttal is - enyhén - ittas volt az első vizsgálatok szerint.