Újabb MSZP-irodáknak küldtek fehér port

Vágólapra másolva!
Fehér port tartalmazó levelet kapott az MSZP újpesti kaposvári és Fejér megyei irodája is. Ez már a sokadik hasonló eset, egy nappal korábban a debreceni és a XII kerületi iroda kapott ilyen borítékot, csütörtök estig összesen öt MSZP-szervezet számolt be fehér poros borítékokról.
Vágólapra másolva!

Újabb, fehér port tartalmazó küldemény érkezett MSZP-s címre, ezúttal a párt újpesti, Nádor utcai irodája kapott ismeretlen anyagot tartalmazó levelet. Trippon Norbert, az újpesti pártszervezet elnöke az MTI-nek elmondta, rövidesen a helyszínre érkeznek a katasztrófavédelem szakemberei, hogy megvizsgálják a küldeményt.

A pártirodának címzett borítékra mind a feladó, mind pedig a címzett nevét úgynevezett matricás tikettel ragasztották fel, a küldeményen pedig - egy feltehetőleg fiktív - magánszemély neve és címe szerepel. Az iroda munkatársa azonnal visszazárta a küldeményt, amint észlelte, hogy a boríték fehér port tartalmaz, és értesítette a rendőrséget.

Az MSZP Fejér megyei szövetségének székesfehérvári irodája is kapott egy finom, egyelőre ismeretlen összetételű fehér port tartalmazó borítékot - közölte csütörtökön Horváth András, a párt megyei elnöke. A borítékban a por mellett egy mocskolódó hangú, a szocialista pártot, annak politikáját és az ott dolgozó embereket ócsároló, géppel írt levél is volt.

A borítékon gépi nyomtatással feladó is szerepelt, erről azonban a nyomozás érdekében nem adott információt a párt megyei vezetője. A borítékot az irodában dolgozó ügyintéző bontotta fel, aki értesítette a rendőrséget. A rendőrség, a tisztiorvosi szolgálat és a katasztrófavédelem szakemberei - összesen tizenegyen - 10 órától 16 óráig dolgoztak az esetleges veszély elhárításán, az iroda vegyszermentesítésén.

Fehér port tartalmazó boríték érkezett csütörtökön az MSZP kaposvári irodájába is. A Szent Imre utcában lévő épület kiürítését követően a katasztrófavédelem munkatársai becsomagolták és kivizsgálás céljából elszállították a gyanús küldeményt. Az eset kapcsán közveszéllyel fenyegetés gyanúja miatt indított büntetőeljárást a Kaposvári Rendőrkapitányság ismeretlen tettes ellen.

A csütörtöki esetek a sokadiknak számítanak. Csütörtök estig összesen öt MSZP-iroda hozta nyilvánosságra, hogy fehér port kaptak. A kaposvári, Fejér megyei és újpesti iroda mellett szerdán a debreceni MSZP-székházba, az MSZP XII. kerületi és szervezetének irodájába is küldtek fehér port.