Európai elfogatóparancsot adtak ki Farkas Péterrel szemben

Vágólapra másolva!
Európai elfogatóparancsot adott ki hétfőn a bíróság az olimpiai bajnok birkózó Farkas Péterrel szemben, aki múlt héten tűnt el, miután kábítószerrel visszaélés miatt elítélték. Lehetséges azonban, hogy az egykori sportoló Bécsen át Thaiföldre szökött.
Vágólapra másolva!

A rendőrségtől kapott hivatalos információk alapján európai elfogatóparancsot adott ki a Pesti Központi Kerületi Bíróság Farkas Péter egykori olimpiai bajnok birkózóval szemben. A bíróság ezen kívül megteszi a szükséges lépéseket, amint hivatalosan tudomást szerez arról, hogy Farkas Péter Európán kívül tartózkodik.

A Népszava szombati számában a Budapesti Rendőr-főkapitányságra hivatkozva arról írt, hogy Farkas Péter külföldön, Délkelet-Ázsiában bujkálhat a hatóságok elől. A lap szerint az olimpiai bajnok állítólag előbb Bécsbe, majd hamis papírokkal a schwechati repülőtérről Thaiföldre szökött.

A bíróság november 3-án bocsátott ki elfogatóparancsot Farkas Péter olimpiai bajnok és testvére, Farkas Károly ellen. A testvérek nem várták meg az ítélethirdetés befejezését abban a perben, amelyet kábítószerrel visszaélés miatt indítottak ellenük. Farkas Péter öt év fegyházat kapott bűnsegédként elkövetett kábítószerrel visszaélés miatt, míg testvérét, Károlyt hét év fegyházra ítélték.

Az ítélethirdetés közben Farkas Károly rosszullétre hivatkozva szünetet kért, de később nem tért vissza a tárgyalóba. Órákkal később újabb szünetet tartott a bíróság, utána már Farkas Péter sem ment vissza. A tárgyaló előtt rendőrök ültek, ám az ítélet elhangzásáig ők nem tehettek semmit, mert a Farkas testvérek szabadlábon védekeztek. A történtek miatt Draskovics Tibor igazságügyi és rendészeti miniszter vizsgálatot kezdeményezett a Magyar Ügyvédi Kamaránál és az Országos Igazságszolgáltatási Tanácsnál.

Farkas Károlyt az elfogatóparancs kiadása utáni napon, november 4-én egy vecsési családi ház előtt elfogták. A bíróság így kézbesítette számára az előzetes letartóztatást elrendelő határozatot, majd az egyik Fővárosi Büntetés-végrehajtási Intézetbe szállították.