Enged a BKV a karácsonyig fizetők tartozásából

Vágólapra másolva!
Húsz százalékkal csökkenti a BKV azoknak a pótdíjtartozását, akik december elseje és karácsony között rendezik adósságukat - jelentette be pénteken a BKV szóvivője. A közlekedési vállalatnak több milliárd forinttal tartoznak a bliccelők.
Vágólapra másolva!

A BKV elengedi a pótdíjtartozás 20 százalékát annak az adósnak, aki egy összegben, december 23-ig rendezi tartozását - közölte Kiricsi Karola, a közlekedési vállalat szóvivője pénteken, a "Karácsonykor már ne legyen sáros!" címmel meghirdetett budapesti sajtótájékoztatón.

A szóvivő szerint a cégnek jelenleg több milliárd forintra rúg a bliccelésből adódó kintlévősége. Felmérések szerint az utasok 20-25 százaléka nem fizet a szolgáltatásokért, és csak kevesebb mint felük nem bliccel soha.

A legnagyobb adós több mint ötmillió forinttal tartozik a közlekedési vállalatnak - mondta Kiricsi. Az utóbbi öt évben mintegy hárommillió eljárás indult pótdíjtartozás miatt.

Az utazásért soha nem fizetők aránya egyre kisebb - 9-ről 6 százalékra mérséklődött - , de ez még mindig magasabb a BKV szóvivője szerint tűrhető 2-3 százalékos aránynál.

Tavaly is volt a most meghirdetetthez hasonló kampány. Akkor 36 nap alatt 80 millió forintnyi tartozást rendeztek az emberek. Az akció idén december 1-jén kezdődik.