Csőbombát találtak egy kerületi MSZP-irodánál

Vágólapra másolva!
Csőbombát találtak az MSZP újpesti irodája előtt. A tűszerészek már elszállították a szerkezetet. Két hete az iroda udvarára kibiztosított kézigránátot dobtak.
Vágólapra másolva!

Csőbombát találtak az MSZP IV. kerületi irodájánál csütörtök reggel - közölte Burány Sándor, a szocialista párt fővárosi elnöke. Az iroda környékét lezárták, tűzszerészek jelenleg is vizsgálják a szerkezetet - közölte a politikus.

A BRFK közleménye szerint a szerkezetet reggel találta meg egy járókelő a Nádor utcai épület kapualjában. A kiérkező kerületi járőrök biztosították a helyszínt a tűzszerészek megérkezéséig. A Készenléti Rendőrség Tűzszerész Szolgálatának munkatársai a szerkezetet a helyszínen hatástalanították, ezután elszállították és biztonságos körülmények között megvizsgálják.

A rendőrség robbanószerrel visszaélés miatt nyomoz, egyelőre ismeretlen tettesek ellen. Október 20-án kibiztosított kézigránátot dobtak ugyanennek az MSZP-irodának az udvarába, a rendőrök még vizsgálják, hogy van-e összefüggés a két eset között.