Jézus vizével böjtölt a családjával éhező apa

Vágólapra másolva!
Emberölés kísérletével és kiskorú veszélyeztetésével vádolják azt a férfit, aki családjával együtt addig éhezett, amíg élettársa elvetélt, és meghalt, alig kétéves kislánya pedig életveszélyes állapotba került. A per hétfőn kezdődött, a férfi azt vallotta, a gyereknek - aki szerinte Szent Péter reinkarnációja - adtak enni, párjával pedig csak böjtölni akartak vallási nézeteiknek megfelelően.
Vágólapra másolva!

Hétfőn megkezdődött a Fővárosi Bíróságon annak a férfinak a pere, akit azzal vádolnak, hogy téveszmétől vezérelve egy sajátos, vallási alapokon nyugvó világnézetet alakított ki, és ennek megfelelően családjával együtt éhezett, aminek következtében alig kétéves gyermeke életveszélyes állapotba került. Az éhezés miatt a férfi élettársa meghalt, de ez nem szerepel a vádpontok között.

A férfit 14. életévét be nem töltött személy ellen, különös kegyetlenséggel elkövetett emberölés kísérletével, illetve kiskorú veszélyeztetésével vádolják, a férfi hétfőn nem ismerte el bűnösségét. Valószínűleg a kényszergyógykezelés hatására halkan és nagyon vontatottat tett vallomást a bíróságon - írta az MTI.

A vád szerint az apa - keresztény, buddhista és egy Indiában megismert irányzat, a Sai Baba tanításai alapján - sajátos világnézetet alakított ki. Ennek részét képezte a mediáció, amelyet egy audiovizuális berendezés segítségével, fény és hanghatások során valósított meg. A férfi és élettársa a magasabb energiaszint eléréséhez az "energiaelszívó" családtagokkal és barátokkal megszakította a kapcsolatot, és fokozatosan csökkentették az élvezeti cikkek fogyasztását. Az alkohol, kávé és cigaretta, valamint a vanília megvonása után a főbb ételekről is lemondtak; nézetük szerint az étkezés teljes mértékben elhagyható.

A férfi és élettársa 2004-től élt együtt, a nő átvette a férfi nézeteit. A párnak 2005-ben, otthonában született meg a kislánya, akit a hatóságok elől eltitkoltak, nem anyakönyveztettek. Jól menő vállalkozásaikat feladták, a férfi életvezetési tanácsadó tanfolyamot végzett, és kezeléseket vállalt, többek között kézrátételes energiaátvitel alkalmazásával. Az ügyészség szerint szintén az "energiaelszívásra" hivatkozva, tudatosan nem fizettek közüzemi díjakat, emiatt az áramot ki is kapcsolták otthonukban. Ingatlanaikat, autóikat elajándékozták, mert úgy tervezték, hogy Hollandiába költöznek.

A böjtöléstől annyira legyengültek, hogy 2007 májusában a 12-14 hetes terhes nő óbudai lakásukban elvetélt, majd életét vesztette, a férfi és a kislány pedig életveszélyes állapotba került. A férfi - a vád szerint legyengült állapota és tudathasadása miatt - nem észlelte, hogy meghalt a felesége. A családra a nagymama révén találtak rá, aki hallgatózott az ajtajuk előtt, és mivel csak a gyerek hangját hallotta, értesítette a rendőrséget, illetve a gyámhatóságot.

Óvták a gyereket a fekete mágustól

Az ügyész kiemelte, hogy ekkorra a nem egészen kétéves kislány olyan rossz állapotban volt, hogy fejlettsége egy hathónapos csecsemő szintjének felelt meg. Ha nem kap azonnali orvosi ellátást, 72 órán belül életét vesztette volna, és a férfi életét is csak a gyors orvosi beavatkozás mentette meg.

A jelenleg kényszergyógykezelés alatt álló férfi a bíróság előtt arról beszélt, hogy 2004-ben két hetet töltött Indiában, ahol megismerkedett Sai Baba tanításaival, melynek lényege az ego, az önzés, a vágyak leépítése, a szeretet hirdetése. A tanítás nagy hatással volt rá. Vallomása szerint ő maga Szent András reinkarnációja, felesége Pál apostolé, gyermekük pedig Szent Péteré, mindezt Jézus mondta az élettársának gondolati úton, ahogy azt is, hogy gyermekük lesz. Ő mondta azt is, hogy ne menjenek orvoshoz, és ő nevezte el gyermeküket Petrának.

A bíró kérdésére, hogy tanult ember lévén - kohómérnökként végzett, és az egyetemen tanársegéd volt -, miért nem vitte orvoshoz a kislányt a védőoltásokért, azt válaszolta: Jézus tanácsára nem vitték orvoshoz, "fekete mágushoz" a kislányt, mert nem akarták veszélyeztetni az életét. Vallomása szerint csak élettársa tudott beszélni Jézussal, ő nem, mert "lemágiázták emberek".

Tíz hetes böjtöket tartottak

Beszélt arról is, hogy a család tíz hétig tartó tisztítókúrákat, böjtöket tartott, ebből négy hétig leépítették az étkezést, három hétig csak ásványvízen, illetve "Jézus által energetizált" vízen éltek, további három hétig pedig visszaszoktatták magukat az étkezésre. Mint mondta, a mérgek hányás, hasmenés során távoztak, amit szerinte párja jól viselt, de ő rosszul lett, emiatt tisztálkodni sem tudott. A nő is legyengült, emiatt egy lepedőbe volt csavarva, mert már a mosdóba se tudott kimenni. A férfi azt vallotta: csak akkor tudta meg, hogy a nő meghalt, amikor a mentősök megmondták neki.

A kislányáról - akit azóta a férfi testvére nevel - azt mondta, hogy vidám, mosolygós gyermek, akit naponta sétáltattak, játékokat vettek neki. A gyermeket a vallásos nevelésbe nem vonták be, mert szerinte a kislány "mindent tudott", nem sírt soha, elfogadott mindent. Az ügyészség szerint azzal, hogy a nő nem evett, a kislányt sem tudta szoptatni, és a gyermek más megfelelő élelmet sem kapott, míg a férfi azt vallotta, hogy a gyermeknek vegetáriánus ételeket adtak enni. Arra a bírói felvetésre, hogy a hűtőt teljesen üresen találták, a férfi azt mondta: elfogyott az étel. A per tanúmeghallgatásokkal folytatódott.