Felfüggesztettet kapott a fenyegetőző rendőr

Vágólapra másolva!
Nyolc hónap, próbaidőre felfüggesztett fogházbüntetésre ítélt a bíróság egy fonyódi rendőrt, aki egy intézkedése során házaló ügynököket fenyegetett meg. A 26 éves rendőr összetépte az ügynökök igazolványát, és előállítással fenyegette őket. A férfi továbbra is dolgozhat rendőrként.
Vágólapra másolva!

Hivatali visszaélés miatt 8 hónap fogházbüntetésre ítélt a Somogy megyei bíróság hétfőn egy rendőrt, a büntetést két év próbaidőre felfüggesztették. A fonyódi kapitányságon szolgáló férfit azért ítélték el, mert megfenyegette egy telekommunikációs társaság ügynökeit.

Az eset Balatonszentgyörgyön történt. Az ügynököket házalóknak vélő helybeliek hívására kiérkező rendőr igazoltatta, majd megfenyegette a szerződés reményében házról házra járó idegeneket. Azt mondta, ha nem távoznak, beviszi őket a kapitányságra. A rendőr a két ügynök arcképes igazolványát is összetépte - közölte Vadócz Attila, a Somogy megyei bíróság szóvivője.

A 26 éves rendőrzászlós ellen a Kaposvári Nyomozó Ügyészség emelt vádat. Eljárását a rendőr azzal magyarázta, hogy a környéken elszaporodtak a besurranásos lopások. Az ügyvéd kérésére a bíróság előzetes mentesítést adott a rendőrnek, miután parancsnoka kifogástalan jellemzést adott róla. Ez azt jelenti, hogy továbbra is rendőrként dolgozhat.

A védelem tudomásul vette az ítéletet, az ügyész azonban a mentesítés ellen fellebbezett. Az ítélet ezért nem jogerős, az ügy a Pécsi Ítélőtáblán folytatódik.