A Duna-partért tüntettek a budai rakparton

Vágólapra másolva!
A Duna-part jobb kihasználásáért tartottak villámdemonstrációt civilek a lezárt budai rakparton vasárnap. A résztvevők piknikezéssel, parton üldögéléssel próbálták megmutatni, hogy a budapesti Duna-part nem csak az autóforgalom számára lehet fontos.
Vágólapra másolva!

RakPark elnevezéssel tartottak flashmobot, villámdemonstrációt civilek a Duna-part kihasználásáért a Batthyány térnél vasárnap délután. A gyalogosok és kerékpárosok csoportja arra akarta felhívni a figyelmet, hogy a budai főgyűjtő csatorna építése óta lezárt rakpartot egy időre újra használatba vehették a városlakók, de hamarosan ismét autók fogják elzárni a folyópartot a várostól.

Fotó: Hajdú D. András [origo]

A flashmobhoz kötődő meghívó szerint nem okozott közlekedési káoszt építkezések miatt lezárt rakpart, ami azt jelenti, hogy a jövőben is lehetne tenni a Duna-part élhetőbbé tételéért. A demonstráción résztvevők a rakparton üldögélve, piknikezve próbálták megmutatni a világnak, hogy a Duna partjára szükség van, de nem úgy, ahogy eddig használták, hanem parkosítva, a városlakók használatában.