A gyönki gyilkosság fegyvereit találhatták meg a Dunában

Vágólapra másolva!
A Tolna megyei rendőrök fegyvereket találtak a Dunában pénteken. Azokat valószínűleg a november 12-i gyönki gyilkosságnál használták az előzetes letartóztatásban lévő gyanúsítottak.
Vágólapra másolva!

Feltehetően a gyönki gyilkosságnál használt fegyvereket találták meg a rendőrök búvárok segítségével a Dunában - tudta meg az MTI pénteken a Tolna Megyei Rendőr-főkapitányságtól. A fegyvereket vélhetően a Tolna megyei Gyönk közelében, a diósberényi bekötőúton november 12-én történt emberölésnél használtak az elkövetők - mondta Farkas Kinga sajtóreferens. A rendőrség a nyomozás során jutott arra, hogy a Dunában kell keresni a fegyvereket.

Jelenleg szakértői vizsgálatot végeznek, hogy kiderüljön, valóban ezekkel a fegyverekkel követték-e el a bűncselekményt. Farkas Kinga a nyomozás eredményessége érdekében több információt nem közölt, további részleteket később közöl a rendőrség.

Egy hete vettek őrizetbe három Pest megyei férfit, akiket azzal gyanúsítanak, hogy november 12-én Gyönk közelében több lövéssel megölték a csibráki fafeldolgozó üzem bérlőjét, az egyiptomi származású orvost, Huszein Tamert.

Szerdán kora reggel autóját megállították, majd az egyik kapucnit viselő, eltakart arcú elkövető kiszállította és több lövéssel megölte a férfit. A holttestet a közelben elrejtették. Ezután az autóval továbbhajtottak és magukkal vitték a Tamer vele utazó barátnőjét, hogy ne tudja értesíteni a rendőrséget. A nőt Szakályban tették ki, és egy másik autóval folytatták az utat. Ezt a kocsit később Tamási mellett egy autóspihenőben hagyták.

Huszein Tamer a Kumbor-perként ismert eljárás másodrendű vádlottja volt 2003-ban. Az ügyészség zsarolással és más bűncselekménnyel vádolta meg a Szegeden élő, egyiptomi származású orvost. 2005-ben a Budai Központi Kerületi Bíróság 9 év börtönbüntetésre ítélte. A delmagyar.hu 2008 februárjában arról számolt be, hogy másodfokon a Pest Megyei Bíróság szerint az ítéletet megalapozatlan volt, és hatályon kívül helyezte azt. A pert 2008 februárjában a budapesti II. és III. kerületi bíróság kezdte újra tárgyalni.