Sikkasztással vádolnak egy hajdú-bihari cigányvezetőt

Vágólapra másolva!
A tartósan munkanélküli cigányok foglalkoztatására kapott pénz - 22 millió forint - elsikkasztásával vádolnak egy hajdú-bihari cigányvezetőt - közölte a megyei főügyészség csütörtökön. A vezetőt az Országos Foglalkoztatási Közalapítvány jelentette fel.
Vágólapra másolva!

Sikkasztás és jogosulatlan gazdasági előny megszerzése miatt vádat emeltek egy Hajdú-Bihar megyei cigányvezető ellen - erősítette meg az MTI információját a megyei főügyészség szóvivője, Jónáné Pocsai Edit csütörtökön.

Jónáné elmondta: a cigányvezető mintegy 22 millió forint vissza nem térítendő támogatást nyert az Országos Foglalkoztatási Közalapítványtól (OFA), amit a tartósan munkanélküli cigányok foglalkoztatásra kellett volna fordítani. A férfi ellen az OFA tett feljelentést. Az ügyben hamarosan kitűzik a bírósági tárgyalás napját.

A szóvivő személyiségi jogokra hivatkozva nem erősítette meg, hogy a sikkasztási üggyel Aba-Horváth Istvánt vádolták volna meg, mindössze annyit közölt, "a nyomozás a Cigány Vezetők Szakmai Egyesületének gazdálkodásért felelős elnöke ellen folyt, és ellene emeltek vádat".

Az érintett szervezet vezetője azonos a Hajdú-Bihar Megyei Cigány Kisebbségi Önkormányzat és a Lungo-Drom Hajdú-Bihar megyei szervezetének elnökével. Aba-Horváth István tagja a Hajdú-Bihar megyei közgyűlésnek, ahol az egészségügyi, szociális és munkaügyi bizottság tagja, de képviselője az Országos Cigány Önkormányzatnak is.