Rendőrökre támadtak Nógrádban

Vágólapra másolva!
Rátámadtak a közúti ellenőrzést végző rendőrökre Nógrád megyében szerdán. A megállított autó egyik utasa nyakon ragadta az egyik rendőrt. A rendőrök figyelmeztető lövéseket is leadtak.
Vágólapra másolva!

Szerda késő délután Szátok községben a rendőrök közúti ellenőrzés miatt megállítottak egy Fiat típusú autót - áll a rendőrség szerdai közleményében. A kocsiban három helybéli férfi utazott. A sofőr elismerte, hogy alkoholt fogyasztott. A kocsiban utazókhoz időközben csatlakozott a helyszínen még két ember: szidalmazni kezdék a rendőröket és bántalmazással fenyegették őket.

Az anyósülésen ülő férfi kiszállt, és megragadta az egyik rendőr nyakát. Ekkor a rendőr testi kényszert alkalmazott, és kivédte a további támadást - közölte a rendőrség. A beszámoló szerint röviddel ezután újabb emberek érkeztek a helyszínre, összesen négyen támadtak a rendőrökre.

A rendőrök felszólítás után leadtak egy figyelmeztető lövést, majd még kettőt. Az összetűzésnek a rendőrségi közlemény szerint a tömeget csillapító helyi kisebbségi önkormányzati képviselő segítségével sikerült véget vetni.

Öt embert előállítottak a Rétsági Rendőrkapitányságra. Közülük azok ellen, akik részt vettek a hivatalos személy elleni erőszakban, feljelentést tesz a hatóság az illetékes nyomozó ügyészségnél.