Ragasztós ATM-csalókat fogott a rendőrség

Vágólapra másolva!
Ragasztós papírral fosztogattak ATM-automatákat Budapesten. A módszer elég régi, de ezúttal is bevált egy darabig. A rendőrök ugyanis elfogták a trükköző harmincas párt.
Vágólapra másolva!

Pénzkiadó bankautomatát ragasztóval fosztogató bűnözőket fogott el a rendőrség szerdán este Budapesten, a XII. kerületben - erősítette meg a Budapesti Rendőr-főkapitányság sajtóügyeletese az MTI értesülését. Az ügyeletes elmondta, hogy lakossági bejelentésre mentek ki a XII. kerületi kapitányság munkatársai az Orbán térre, ahol tetten értek egy 30 év körüli párt.

A trükk lényege, hogy egy ragasztós papírt helyeznek a tolvajok a pénzkiadó nyílás szájába, amit a figyelmetlen pénzfelvevők nem vesznek észre - közölte az [origo]-val Seres András, a kerületi bűnüldözési osztály vezetője. A trükközők ezt követően háttérbe vonulnak. A pénzfelvevő számára az automata kiadja a pénzt, csakhogy az a nyíláson belül felragad a papírra. Miközben a felvevő elmegy reklamálni, a tolvajok kihúzzák a papírra ragad pénzeket.

A XII. kerületben arra is volt példa korábban - mondta Seres -, hogy a bűmözők legyártották az automata komplett billentyűzetét, aminek az volt a feladata, hogy a PIN-kóddal együtt a kártyát is leolvassa.