OS: Menesztenék a gúnyolódó képviselőt

Vágólapra másolva!
Megalázó módon kigúnyolta fogyatékos képviselőtársát, és általa a fogyatékos társadalmat is Nógrádi Gergely gödi képviselő - vik a Városvédők. Amint az az országos sajtóhírekben is olvasható volt, az SZDSZ listájáról a testületbe jutott képviselő a kijelentését nem bánta meg, azért nem kért bocsánatot, a fogyatékos képviselő érdekében felszólaló jelnyelvi tolmács felszólalását is kikérte magának, és a tévé kamerái előtt azon véleményének adott hangot, hogy az általa mondottak szerinte nem számítanak sértésnek. A képviselőnél nem ez volt az első eset, hogy a fogyatékosságot gúnyolta - áll Országos Sajtóiroda (OS) anyagában.
Vágólapra másolva!

Az önkormányzat civil képviselői csoportja, a Városvédők véleménye szerint az ilyen magatartás nem euro-konform. Alkalmatlan mások képviseletére az a személy, aki gúnyolódik a fogyatékosságon, megsérti a társadalom fogyatékos tagjait, nem tud együtt élni, együtt dolgozni a fogyatékossággal élő emberekkel. Az ilyen személyt nem vállalhatja fel egy olyan párt, egy olyan szervezet, amely fontosnak tartja a mássággal élők jogait, esélyegyenlőségét.

A fentiek miatt a gödi Városvédők Egyesületének elnöksége és képviselői frakciója az érintett képviselőhöz, az SzDSz helyi szervezetének elnökéhez és a város jegyzőjéhez a mai napon eljuttatott levelében felszólította Nógrádi Gergely képviselőt, hogy kérjen nyilvánosan bocsánatot a fogyatékos társadalomtól, a megsértett fogyatékos képviselőtől, ezután pedig adja vissza listás mandátumát.