Orbán Viktor: Kutya kötelességünk nyerni

Vágólapra másolva!
Orbán Viktor szerint a Fidesznek kutya kötelessége, hogy a következő választást megnyerje. Az ellenzéki párt elnöke a jelenlegi költségvetési tervezetet szakmai tévedések és hazugságok egyvelegének nevezte.
Vágólapra másolva!

"Nem választás kérdése, hogy akarunk-e nyerni. Kutya kötelesség, hogy ha lehet, akkor nyerjünk" - mondta Orbán Viktor, a Fidesz elnöke a Hír Televíziónak adott, felvételről sugárzott interjúban. Mint mondta, a "parlamentben és a pártok világában nem keresünk szövetségeseket", hiszen a kereszténydemokratákkal és a nem párt formában működő szervezetekkel - így a Lungo Drommal, a Vállalkozók Pártjával - van egy működő, eredményes szövetségi rendszer.

A pártelnök ismét beszélt arról, hogy Magyarország a jelenlegi politikai vezetéssel nem tud ebből a válságból kikerülni. "Ezzel a miniszterelnökkel a forintot nem lehet megvédeni" - mondta Orbán, aki szerint nem egyszerűen arról van szó, hogy túléljük a válságot, és folytatjuk, ahol abbahagytuk. Mint mondta, jelentősen meg kell változnunk annak érdekében, hogy a válságot is megússzuk, majd a válságot követő új korszakban ne újból válságról válságra bukdácsoljunk.

A politikus a jövő évi költségvetési tervezettel kapcsolatban azt mondta: a jelenlegi második változat után hamarosan lesz még harmadik és negyedik változat is. Szerinte a jelenlegi tervezet szakmai tévedések és hazugságok egyvelege. Példaként az önkormányzatokra vonatkozó fejezetet említette, ahol szerinte olyan bevételeket terveztek be, amelyekről pontosan tudják, hogy nem teljesülnek.

Orbán Viktor szerint ahol bizonyítható az adatok eltitkolása, meghamisítása, ott nem egyszerűen politikai felelősség áll fenn, hanem büntetőjogi természetű felelősség is. Az ellenzéki politikus szerint így azokat, akik az esetleges kétharmados Fidesz-többségtől tartanak, valójában az foglalkoztatja, hogy a választásokat követően "lesz-e annyi ereje a mostani kormányzó elitnek, hogy a mentelmi jog mögé bújva megvédje azokat az embereket, akik áthágták a törvényesség korlátját".