Megtalálták a monorierdői vagonból ellopott kábeleket

Vágólapra másolva!
Megtalálták azokat a kábeleket, amelyeket a monorierdői vonatbaleset összeroncsolt kocsijából loptak el. A rendőrség egy családi ház udvarán bukkant a másfél milliót érő színesfém csövekre. Öt férfit gyanúsítanak.
Vágólapra másolva!

Egy ceglédi családi ház udvarán megtalálták azokat a kábeleket, amelyeket öt nappal ezelőtt loptak el a monorierdői vasúti balesetben összeroncsolódott vagonból - közölte a Pest Megyei Rendőr-főkapitányság (PMRFK) sajtóreferense, Beluzsárné Belicza Andrea. A rendőrök a ceglédi ház udvarán elszámoltattak egy fiatalkorú férfit, akit orgazdasággal gyanúsítottak meg. Részben az általa elmondottak alapján a rendőrök szerdán elfogtak három ceglédi fiatalt, egy 24 éves és két 18 éves férfit. Negyedik társuk, egy 34 éves férfi önként jelentkezett a Ceglédi Rendőrkapitányságon. Lopással gyanúsítják őket, kihallgatásuk folyamatban van.

A Monorierdőnél múlt héten hétfőn történt vasúti katasztrófában négyen vesztették életüket, és többtucatnyi utas megsérült, amikor egy személyvonat belerohant az előtte haladó Intercitybe. A baleset során összeroncsolódott vasúti kocsit a rendőrség által felkért szakértők csütörtökön megvizsgálták, és elvégezték a szükséges felméréseket, ezután a roncs őrizetlenül maradt.

Még aznap éjjel, péntekre virradóra kifosztották a ceglédi vasútállomás egyik vágányán álló kocsit. A tolvajok 14, színesfémet tartalmazó fűtéscsövet vittek magukkal, ezek összesen másfél millió forintot érnek. A ceglédi rendőrkapitányság lopás bűntette miatt rendelt el nyomozást, és kedd este találták meg a kábeleket. Az ügy részleteinek feltárása érdekében folytatódik a nyomozás - mondta a sajtóreferens. A PMRFK szerdai közleménye szerint a lopást az is lehetővé tette, hogy "a csütörtök éjjel szolgálatot teljesítő két őr egyike elismerte, hogy az éjszaka folyamán aludt, ezért nem észlelte a bűncselekmény elkövetését".