Törvénysértései miatt elküldték a fóti polgármestert

Vágólapra másolva!
Időszaki választást kell kiírni Fóton, mert a polgármester, Szent-Iványi Géza tisztségét megszüntette az ítélőtábla a politikus törvénysértései miatt. A polgármestert már tavaly felfüggesztették, mikor elkezdődött ellene a bírósági eljárás.
Vágólapra másolva!

Sorozatos törvénysértő tevékenysége miatt megszűnt a fóti polgármester tisztsége az ítélőtábla döntése alapján - közölte a Pest megyei város képviselő-testülete ügyrendi jogi és közbiztonsági bizottságának elnöke, Acél Sándor szerdán.

Acél elmondta: tavaly indult bírósági eljárás a polgármester ellen egyebek mellett az önkormányzati törvény sorozatos megsértése miatt. Az eljárást az önkormányzati testület minősített többségű döntése alapján indították. Az eljárás idejére Szent-Iványi Géza fideszes polgármestert felfüggesztették tisztségéből. A Pest Megyei Bíróság az ügyben elmarasztaló ítéletet hozott. A polgármester fellebbezett, ezért került az ügy végül az ítélőtábla elé.

Fóton időközi polgármester-választást kell kiírni 72 napon belüli időpontra. A dátumról hamarosan dönt a helyi választási bizottság. Fóton a 18 tagú képviselő-testület jobboldali többségű.