Megnyílik novemberben a budai rakpart egy része

Vágólapra másolva!
Novembertől újra lehet majd autóval közlekedni a budai rakpart Margit híd és az Erzsébet híd közötti szakaszán. A Petőfi híd és az Erzsébet híd közötti részen az év végéig tartanak az építési munkák.
Vágólapra másolva!

November első napjaiban a Margit hídtól az Erzsébet hídig tartó három kilométernyi alsó rakparti szakaszon ismét lehet majd autóval közlekedni, de egyelőre csak a déli irányba - közölte a fővárosi tulajdonú Enviroduna Kft.

A Petőfi híd és az Erzsébet híd közötti mintegy 1,2 kilométeres szakaszon az év végéig tartanak majd az építési munkák. A tervek szerint az Erzsébet hídtól a Petőfi hídig terjedő rakparti szakaszon jövő év januárjában már két irányban lehet autózni.

Az érintett szakaszokon a budai főgyűjtő csatorna miatt szünetel a forgalom. A csatorna a csepeli központi szennyvíztisztítóba szállítja majd a térség szennyvizét, jelentősen csökkentve ezzel a Duna környezeti terhelését. A központi szennyvíztisztító építésének 428,7 millió eurós költségéből 65 százalékot az EU, 20 százalékot az állam, a maradék 15 százalékot pedig a fővárosi önkormányzat finanszírozza.