Már ötven rendezvényt jelentettek be október 23-ára

Vágólapra másolva!
Félszáz rendezvényt jelentettek be eddig október 22-ére és 23-ára Budapesten, ezért idén is jelentős forgalomkorlátozásokra kell számítani. Tavaly kétszer ennyi rendezvényt tartottak a nemzeti ünnepen.
Vágólapra másolva!

Eddig ötven rendezvényt jelentettek be a főváros területére október 22-ére és 23-ára - nyilatkozta a Budapesti Rendőr-főkapitányság (BRFK) szóvivője, Tafferner Éva kedden. A bejelentett rendezvényeket a BRFK tudomásul vette.

Mint mondta, a nemzeti ünnephez kapcsolódóan több állami és önkormányzati rendezvény is lesz a fővárosban, valamint több civil szervezet is szervez megemlékezést. A bejelentett rendezvények megfeleltek a törvényi feltételeknek.

Tafferner elmondta, hogy a belvárosban ezen a két napon jelentős forgalomkorlátozásra kell majd számítani. Az Andrássy út, a Bajcsy-Zsilinszky út, az Erzsébet tér, a Szabadság tér, a Kossuth tér és a Corvin köz is le lesz zárva a bejelentett rendezvények miatt, hogy a különböző csoportok gyakorolni tudják a minden magyar állampolgárt megillető gyülekezési jogukat - mondta a szóvivő. A fővárosban érvényes forgalomkorlátozásokról a rendőrség későbbre részletes tájékoztatást ígért.

A rendőrség tájékoztatása szerint október 23-án indul a Budapest-Pozsony-Bécs szupermaraton verseny is, ami további forgalomkorlátozással jár. A BRFK szóvivője megjegyezte: a rendőrség mindent megtesz annak érdekében, hogy biztosítsák a nemzeti ünnepen tartandó rendezvények békés lefolyását.

Tavaly az október 23-ai nemzeti ünnep kapcsán több mint 100 rendezvényt tartottak a fővárosban.