Magyar Nemzet: 1,6 milliárdos hiánya volt a HospInvestnek

Vágólapra másolva!
A cégbíróság szakvéleménye szerint 1,6 milliárd forintos mérleghiánya volt tavaly az egri kórházat működtető HospInvestnek - olvasható a keddi Magyar Nemzetben. Az egészségügyi intézményben hétfőn határozatlan idejű sztrájk kezdődött amiatt, hogy a HospInvestet hirdették ki a kórház működtetésére és vagyonkezelésére kiírt pályázat győztesének.
Vágólapra másolva!

A hevesi megyegyűlés szocialista alelnöke, Merczel József szerint új helyzetet teremtett az a cégbírósági dokumentum, amelyből kiderül, hogy az egri Markhot Ferenc Kórházat működtető HospInvest tavalyi konszolidált mérlege 1,6 milliárd forintos hiányt mutat - írta a Magyar Nemzet kedden.

"A Fővárosi Cégbíróság szakszerű véleménye alapján kimutathatóan 1,6 milliárd forintos a mérleghiány" - közölte Herman István, a megyei önkormányzat Fidesz frakciójának igazgatója. A tájékoztatást a megyei főjegyző, Benkár József kérte a cégbíróságtól. A hevesi megyegyűlés MSZP-s alelnöke bár új helyzetről beszélt, mégis azt mondta: nem kíván messzemenő következtetéseket levonni addig, amíg számviteli szakemberek és jogászok meg nem vitatják az ügyet.

A megyei önkormányzat a HospInvestet hirdette ki korábban a kórház működtetésére és vagyonkezelésére kiírt pályázat nyertesének, ám az ellenzék és az intézményben dolgozók egy része nem fogadja el a döntést. Hétfőn határozatlan idejű sztrájk kezdődött emiatt az egri egészségügyi intézményben.

A Heves Megyei Bíróság szeptember közepén jogerősen hatályon kívül helyezte a megyei önkormányzat határozatát, amely a HospInvestet nyilvánította a kórház vagyonkezelésére kiírt pályázat győztesének. A Magyar Nemzet hétfőn nem tudta elérni a HospInvest vezetőit.