Vasutas tolvaj miatt állt a vonatforgalom

Vágólapra másolva!
Két mozdony áramszedője eltörött, miután egy volt vasutas a füzesabonyi állomáson heteken át lopta a a felső vezetékek kifeszítésére szolgáló súlyt. A károk miatt Miskolc-Budapest között időszakosan szünetelt a forgalom.
Vágólapra másolva!

Két mozdony áramszedője eltörött, miután 48 darab, a felső vezetékek kifeszítésére szolgáló súlyt lopott el egy volt vasutas a füzesabonyi vasútállomáson. A súlyok a felsővezeték-tartó oszlopokon az utánfeszítést szolgálták, hogy ne lazuljon meg a villanymozdonyok áramellátását biztosító vezeték - mondta a Heves Megyei Rendőr-főkapitányság sajtószóvivője, Soltész Bálint.

Azt gyanítják, a volt vasutas hetek óta rendszeresen lopta a súlyokat az állomáson, ám a vezetékek csak hétfőre hajlottak meg annyira, hogy kárt tegyenek a Miskolc-Budapest fővonalon közlekedő mozdonyok áramszedőjében. A hiba kijavításáig a forgalom időszakosan szünetelt. Végül 16 súlyt megtaláltak a nyomozók egy füzesabonyi fémtelepen. Az átvételi jegyek alapján megállapították, hogy az alkatrészeket egy füzesabonyi férfi adta le a kereskedőnek.

A rendőrség közlekedés biztonsága elleni bűncselekmény, rongálás, valamint folytatólagosan elkövetett lopás gyanúja miatt indított eljárást a férfi ellen.