Kövér szerint bolsevik trükk a megfigyelési ügy

Vágólapra másolva!
A kormányoldal azzal vádolja az ellenzéket, amit ő tett, vagy készült megtenni: mondta egy kecskeméti rendezvényen Kövér László. A volt titokminiszter szerint a Fidesz nem gyűjtött titkos információkat az MSZP-ről, és nem fogadott el támogatást Csányi Sándortól sem. Gyurcsányt olyan kapitányhoz hasonlította, aki a viharban a legénységtől kérdezi, mit tegyen.
Vágólapra másolva!

Az UD Zrt. körül kirobbantott ügy egy klasszikus bolsevista trükk, ami arról szól: vádold meg az ellenfeledet azzal, amit te csinálsz, vagy csinálni akarsz - mondta Kövér László, a Fidesz választmányának az elnöke szerdán Kecskeméten, a helyi művelődési központban tartott beszélgetésen. Kövér szerint egyfajta leszámolás folyik azzal az emberrel (Horváth József, az UD Zrt. vezetője) szemben, akit ő nevezett ki minisztersége idején a nemzetbiztonsági szolgálatok egyik vezető posztjára.

Az ügy egyben piaci zsákmányszerzés is - mondta a volt titokminiszter -, mert ha ezt a céget tönkre lehet tenni, "akkor be lehet nyomulni ennek a helyére". Kövér szerint egy vélt "információszerzési lehetőséget" is el akartak vágni a cég blokkolásával. "Hozzáteszem, mi semmilyen információt nem gyűjtöttünk az MSZP-ről amihez ilyen cég kellett volna, amit tudunk, azt nem általuk tudjuk, hanem amit mindenki tud, vagy majdnem mindenki tud, amit az újságok megírnak vagy éppenséggel a minisztériumok folyosóin beszélgetnek".

Kövér szerint azt gondolták hogy Csányi Sándor, az OTP elnök-vezérigazgatója az ő finanszírozóik egyike, és "azt gondolták, ezt a szálat is elvágják". A választmányi elnök azonban kijelentette: "Megint csak ostobaság, mert egy fillért sem kaptunk Csányi Sándortól, mert nem ilyen a viszony közöttünk, pontosabban semmilyen viszony nincs közöttünk". Hozzátette ugyanakkor, hogy a Fidesz vezetőit Csányi néha vendégül szokta látni egy beszélgetés erejéig, ahol kölcsönösen megvitatják, hogy ő hogy látja a politikát, és a párt hogy látja az üzleti világot és a kettő viszonyát.

A Gyurcsány Ferenc miniszterelnök által összehívott nemzeti csúcsról Kövér azt mondta: ha egy olyan grémiumot hív össze a miniszterelnök, amelynek tagjai döntési helyzetben vannak, beleértve az ellenzéket is, akkor "ez egy értékes ötlet, de nem ez történik". A kormányfőt Kövér egy a hajóskapitányhoz hasonlította, akinek a hajója viharba kerül, erre összehívja a legénységet, hogy megkérdezze tőlük: mit tegyen. A kapitánynak tudni kell, hogy merre vigye a hajót - mondta.