Háromszor szavazták le a pénzügyi államtitkárt

Vágólapra másolva!
Megint nem tudta biztosítani az MSZP a többséget a parlamentben interpellációra adott válaszoknál. Keller László pénzügyminisztériumi államtitkárt háromszor szavazták le hétfőn.
Vágólapra másolva!

Három interpellációra adott válaszát is leszavazták hétfőn a parlamentben Keller László pénzügyminisztériumi államtitkárnak.

A Magyar Hivatásos Labdarúgó Liga 3,1 milliárd forintos adósságával összefüggő Advertum-ügyről érdeklődött Kellernél Bánki Erik fideszes képviselő. Keller László válaszát nemcsak az ellenzéki képviselő nem fogadta el, de a parlamenti többség sem: a szavazás során 184 igen szavazat mellett 187-en voksoltak nemmel, egy képviselő tartózkodott. Az elnöklő Lezsák Sándor az interpellációt kiadta a költségvetési bizottságnak.

Előzőleg Font Sándor fideszes képviselő a bábolnai mezőgazdasági komplexum vagyonával kapcsolatban interpellálta Kellert. Ezt a választ 183 igen és 187 nem szavazattal utasította el az országgyűlés.

Az SZDSZ-es Lakos Imre "Mi lesz a jövője az Új Tulajdonosi Programnak?" címmel nyújtott be interpellációt Kellernek hétfőn. A pénzügyminisztériumi államtitkár válaszát 182-en fogadták el, 5-en tartózkodtak, de 183 nem szavazattal ezt is elutasították.

A kisebbségi kormányzás kezdete óta Keller harmadik leszavazása már a tizennegyedik alkalom volt, hogy interpellációra adott válasznál az MSZP nem tudta biztosítani a parlamenti többséget.