Három egri vonatot érint a szolidaritási sztrájk

Vágólapra másolva!
Három Egerből induló vonatot érint október 6-án délelőtt a LIGA szakszervezetek által meghirdetett sztrájk. A szakszervezetek szolidaritásból sztrájkolnak azok mellett, akik az egri kórházban, annak magánkézbe adása miatt szüntetik be a munkát.
Vágólapra másolva!

A LIGA szakszervezeti tömörülés által bejelentett szolidaritási sztrájk három Egerből induló vonatot érint október 6-án délelőtt 8-10 óra között - közölte a MÁV-START Zrt. pénteken. A közlemény szerint ezek a 8.36-os indulással Budapest Keleti pályaudvarra, 9.36-kor Füzesabonyba, és 9.46 perckor Szilvásváradra közlekedő vonataik. A MÁV minden törvényes eszközzel biztosítani szeretné ezeknek a vonatoknak az elindulását, de előfordulhat, hogy mégsem tudnak időben indulni a vonatok - tették hozzá.

Azok az utasok, akik a sztrájk miatt aznap mégis lemondanak az utazásról, hétfőn a menetjegyeket kezelési költség levonása nélkül visszaválthatják, ha pedig lekésnék a csatlakozást, a pótjegyek árát is visszafizetik.

A LIGA csütörtökön jelentette be, hogy kétórás vasutassztrájkot tart hétfőn Egerben, ezzel fejezve ki szolidaritásukat az egri megyei kórház privatizációja elleni sztrájkolókkal.