33 embert köröznek a melegfelvonulás miatt

Vágólapra másolva!
Újabb fotókat tett közzé a rendőrség a júliusi melegfelvonulás utáni rendbontások résztvevőiről. A rendzavarókat tizenöt tagú nyomozócsoport keresi. Az ORFK honlapján fotók alapján a szeptember 20-i rendbontások 13 résztvevőjét is keresik.
Vágólapra másolva!

Pénteken újabb fotók kerültek fel a rendőrség honlapjára azokról, akiket a júliusi melegfelvonulás megzavarásával kapcsolatban keresnek. A fotókon a július 5-i a Meleg Méltóság Menet 33 megzavarója, vagy az azt követő rendbontás résztvevője látható.

A BRFK a rendzavarók felkutatására 15 tagú nyomozócsoportot hozott létre. Július 14-én azt közölték, hogy 63 embert gyanúsítanak a melegfelvonulással összefüggésbe hozható rendzavarás miatt, ebből 43-at bűncselekmény, míg a többieket szabálysértés miatt vonták eljárás alá. A Budapesti Nyomozó Ügyészségen több mint egy tucatnyi ügy van folyamatban a július 5-én történt eseményekkel kapcsolatban.

A www.police.hu oldalra felkerültek fotók a szeptember 20-ai rendzavarás résztvevőiről is. 13 férfi fotóját tették közzé, a nyomravezetői díj személyenként egymillió forint, a tanúkat szükség esetén megvédik. A BRFK azt kéri, hogy aki a képeken látható személyeket felismeri, jelenlegi tartózkodási helyükkel kapcsolatban érdemleges információval rendelkezik, névtelensége megőrzése mellett tegyen bejelentést a 06-80-555-111 telefontanú zöld számán, a 107, vagy a 112 központi segélyhívó telefonszámok valamelyikén.

A BRFK-n a szeptember 20-ai rendzavarók felkutatására is külön nyomozócsoport alakult. A nyomozócsoport egy férfi személyazonosságát már megállapította, aki bizonyíthatóan részt vett a július 5-i Meleg Méltóság Menete megzavarásában is. A 31 éves bátyai férfi felkutatása és elfogása érdekében megtették a szükséges lépéseket - olvasható a rendőrségi honlapon.