Felfüggesztett börtönt kapott a tanárverő anya

Vágólapra másolva!
Két nappal az után, hogy megütötte gyereke tanárát, már el is ítéltek egy érpataki nőt. Mivel az asszony nem fellebezett, 10 hónapos felfüggesztett börtönbüntetése jogerős.
Vágólapra másolva!

Közfeladatot ellátó személy elleni erőszakért 10 hónap felfüggesztett börtönbüntetésre ítélte a Nyíregyházi Városi Bíróság hétfőn azt az asszonyt, aki két napja Érpatakon, az általános iskolában szidalmazta, majd megütötte gyermeke tanárát.

A bíróság 3 évre felfüggesztette a börtönbüntetést, s elrendelte a 49 éves nő pártfogói felügyeletét. A felek a tárgyaláson bejelentették, hogy nem fellebbeznek a döntés ellen, így az ítélet jogerős.

A Nyíregyházától 15 kilométerre fekvő Érpatakon szombaton falunapot tartottak. A 15 éves, nehezen kezelhető, ötödik osztályos gyerek ki akart szökni a kirakodóvásárra, ezt azonban a tanár megakadályozta, s a lány eközben beütötte a fejét az ajtóba. A síró lány anyjának azt mondta, hogy a 28 éves tanár rávágta az ajtót a fejére.

A feldühödött anya szitkozódva ment be az iskolába, az udvaron lévő tanárt a gyerekek előtt szidalmazta, s a tanúk megerősített vallomása szerint egy alkalommal bal kézzel állon vágta.

A gyors ítélethez az vezetett, hogy az újfehértói rendőrőrs még szombaton őrizetbe vette az asszonyt, tanúkat hallgattak meg, s gyorsított eljárásban bíróság elé állították a nőt.