Feladta magát egy Molotov-koktélos támadó

Vágólapra másolva!
Feladta magát a rendőrségen az a férfi, aki benzines palackokat dobott egy vállalkozó fővárosi, XVIII. kerületi házára szerdán. A rendőrség szerint a támadó azt akarta megtorolni, hogy a ház tulajdonosa korábban a hatóságokhoz fordult.
Vágólapra másolva!

Jelentkezett a rendőrségen az a 34 éves férfi, akit azzal gyanúsítanak, hogy október 1-jén éjszaka benzines palackokat dobott egy XVIII. kerületi házra - közölte Gulyás Imre, a Budapesti Rendőr-főkapitányság (BRFK) szervezett bűnözés elleni osztályának vezetője pénteken.

A házra dobott Molotov-koktélok miatt keletkezett tüzet a tűzoltók eloltották, személyi sérülés nem történt. Gulyás Imre elmondta: a rendőrség beazonosította a büntetett előéletű budapesti férfit, és egész éjjel "visszatérően ellenőrizte" a lakását, az általa gyakran látogatott szórakozóhelyeket. Emiatt a férfi egész éjszaka az utcán bolyongott, és reggel feladta magát a rendőrségen.

A XVIII. kerületi ház tulajdonosa egy vállalkozó, aki - mivel a sérelmére több vagyon elleni bűncselekményt is elkövettek - a hatóságokhoz fordult. A benzines palackokat az emiatt kezdődött eljárások "megtorlásaként" dobták a házára - tette hozzá Gulyás.