Lebuktak a korrupt autósoktatók

Vágólapra másolva!
Letartóztatták egy szekszárdi autósiskola vezetőjét, egy oktatót és egy vizsgabiztost. A három férfi a gyanú szerint jogosítványonként 10-70 ezer forintos kenőpénzt fogadott el. A rendőrség fél évig nyomozott utánuk - írja a Blikk.
Vágólapra másolva!

A gyanú szerint jogosítványonként 10-70 ezer forintos kenőpénzért átengedték a jelentkezőket a vizsgán egy szekszárdi autósiskola érintettjei. A helyi autósiskola vezetőjét, egyik oktatóját és a Nemzeti Közlekedési Hatóság (NKH) vizsgabiztosát féléves nyomozás után vette őrizetbe a rendőrség - írja a Blikk.

A lapnak Lovas Károly Róbert, az NKH főigazgatója azt mondta: belső vizsgálatuk során tűnt fel, hogy Szekszárdon nagyon kevesen buknak meg a vezetési vizsgán. Kiderült az is, hogy sokan más megyékből jelentkeznek át Szekszárdra, hogy ott szerezzenek jogosítványt, közülük többen voltak olyanok, akik más autósiskolákban már többször megbuktak. "Amikor ezt jeleztük a rendőrségnek, kiderült, hogy már nyomoznak az ügyben" - mondta.

Egyik félnek sem érdeke, hogy kiderüljön a vesztegetés, ezért az ilyen bűncselekményeket nehéz felderíteni - mondta a Blikknek Soczó László Tolna megyei rendőr-főkapitány. A rendőrök ezért titkosszolgálati módszerekkel is nyomoztak.

Az első számú gyanúsított az 54 éves vizsgabiztos. A rendőrök visszamenőleg átnézik az aktáit, így várhatóan az eddig felderített ötven esethez újabbak csatlakoznak majd. A rendőrkapitány figyelmeztetett: aki önként jelentkezik a megvett jogosítvánnyal, "mentesülhet a felelősségre vonás alól".