Németország
21:002024. június 14.
Skócia
Magyarország
15:002024. június 15.
Svájc

Nemi erőszakkal gyanúsítanak egy 13 éves fiút

Vágólapra másolva!
Valószínűleg megerőszakolt egy 11 éves lányt egy 13 éves fiú az egyik soproni állami lakásotthonban. Az ügyben feljelentést tettek, a gyertmekvédő központ igazgatója szerint a gyermek hátrányos helyzete magyarázza az erőszakot.
Vágólapra másolva!

Belső vizsgálatot rendelt el és rendőrségi feljelentést tett a Győr-Moson-Sopron Megyei Gyermekvédelmi Központ, miután az egyik soproni lakásotthonban élő 13 éves fiú valószínűleg megerőszakolt egy 11 éves kislányt - írja a Kisalföld című regionális lap. Az orvosi vizsgálat szerint maga az erőszak nem bizonyítható, ugyanakkor a szexuális aktus biztosan megtörtént, s mivel gyermekkorúakról van szó, ez mindenképpen bűncselekmény.

Az eset nem az otthonban, hanem az iskola és a lakás között, egy elhagyatott helyen történt. A házban a gyerekek mindig felügyelet alatt állnak, de külső iskolákba járnak, ahová nem kísérik el őket a nevelők.

Hegyi Attila, a megyei gyermekvédő központ igazgatója a Kisalföldnek elmondta, hogy a lakásotthonokban, családi környezetben élő állami gondozottak általában testvérként viszonyulnak egymáshoz, ideális helyzetben már egész kiskorban, 3-4 évesen összekerülnek. Hogy ebben az esetben az érintett fiú mégsem így viszonyult a kislányhoz, arra a gyerek szociálisan rendkívül hátrányos helyzete és az ebből eredő erőszakossága lehet magyarázat - mondta.

A trauma feldolgozásában pszichológus segíti majd a lakásotthon lakóit. Az otthonban 12 gyerek él, öt felnőtt foglalkozik velük. A gondozókon kívül fejlesztőpedagógus és pszichológus is segíti a bentlakókat.

Google News
A legfrissebb hírekért kövess minket az Origo Google News oldalán is!

Mindent egy helyen az Eb-ről