Az SZDSZ nem támogatja a parlament feloszlatását

Vágólapra másolva!
Nem támogatja az SZDSZ az Országgyűlés feloszlatására vonatkozó MDF-es javaslatot - jelentette be a szabad demokraták kétnapos frakcióülésén tartott sajtótájékoztatóján Kóka János frakcióvezető és Fodor Gábor pártelnök. Az SZDSZ azt ígéri, benyújtja a gazdaság élénkítésére vonatkozó törvényjavaslatait.
Vágólapra másolva!

Az SZDSZ egyhangú döntést hozott arról, hogy hétfőn a parlamentben nem támogatja az MDF-nek a parlament feloszlatására tett javaslatát, mert az nem szolgálja az ország érdekeit - közölte Kóka János frakcióvezető az SZDSZ képviselőcsoportjának az ügyvivő testület tagjaival kiegészített ülése után a Fejér megyei Velencén. Kóka János a Fodor Gábor pártelnökkel közösen tartott sajtótájékoztatón azt mondta, hogy az MSZP-nek és a Fidesznek nincs olyan programja, ami megoldást kínálna az ország problémáira, vagyis az SZDSZ Gyurcsány Ferenc Megegyezés című javaslatát sem támogatja.

Kóka kijelentette: a parlament elé kerülő törvényjavaslatokról az SZDSZ ellenzéki pártként az ország érdekeit szem előtt tartva fog dönteni, és a frakció egységesen fog fellépni. A parlamentben a szabad demokraták törvényjavaslatokat akarnak benyújtani a versenyképesség és a gazdasági növekedés javításának érdekében, emellett a következő három évben nagyságrendileg 1000 milliárd forintos adó- és járulékcsökkentést javasolnak.

Újságírói kérdésre Kóka János és Fodor Gábor egybehangzóan azt mondta, hogy sem a miniszterelnök, sem pedig a frakcióvezető személyének kérdése nem került szóba az ülésen.