Az SZDSZ szerint nem reális Gyurcsány programja

Vágólapra másolva!
Gyurcsány Ferenc miniszterelnök Megegyezés című programja ellentmondásos és nem reális - állítja az SZDSZ. A szabad demokraták szerint politikai üzenetnek sok, programnak és cselekvési tervnek kevés és még csak nem is szociáldemokrata.
Vágólapra másolva!

A gazdaság kifehérítésének programja az SZDSZ szerint "nem más, mint kommunikációs trükk", mert szerintük ebből nem lehet szert tenni négy év alatt a kormányfő által megjelölt 1200 milliárd forintos plusz állami bevételre. Épp ezért az SZDSZ szerint nem alkalmas valódi gazdaságpolitikai fordulat előidézésére.

"Mérhetetlen cinizmust tükröz", hogy augusztus végén maga a kormányfő ismerte be: tavaly 80-100 milliárd forintot mutatott ki a Pénzügyminisztérium a gazdaság kifehérítéséből, 2009-re pedig egyelőre csak 50 milliárdot várnak - olvasható az SZDSZ honlapján megjelent állásfoglalásban.

Az SZDSZ szerint az évi 300 milliárd forintos fehéredés elmaradása az érdemi adócsökkentést is megakadályozza. A kormányfői program leghiteltelenebb elemeként említi a párt, hogy ennek megvalósítása érdekében "egyetlen valódi eszközként a rendőrállami módszereket, a zéró toleranciát" hirdette meg.