Szabadlábon az uborkáját árammal védő gazda

Vágólapra másolva!
Szabadlábra helyezték az előzetes letartóztatásból azt a férfit, aki áramot vezetett a paradicsomkarókba, hogy megvédje a kertjét. A karót megfogta egy uborkatolvaj és meghalt, két társa pedig megsérült.
Vágólapra másolva!

Szabadlábra helyezte a miskolci bíróság azt a kesznyéteni férfit, aki áramot vezetett zöldséges kertjének paradicsomkaróira, hogy így védekezzen a tolvajok ellen. A bevezetett áram július elején halálos áramütést okozott, egy uborkatolvaj halt meg, amikor hozzáért a karóhoz. A 68 éves férfi eddig előzetes letartóztatásban volt, a szabadlábra helyezés egyelőre nem jogerős - közölte az ügyvédje, Zagyva Norbert. Jogerős döntés várhatóan két héten belül születhet, a bíróság addig lakhelyelhagyási tilalmat rendelt el.

Korábban arra számítottak, hogy a férfit valószínűleg óvadékért engedik majd ki, amelynek összegét közadakozásból szerették volna összegyűjteni. Az ügyvéd szerdán azt mondta, hogy egyelőre nem döntötték el, mi lesz az összegyűjtött pénz sorsa, hiszen még nem is jogerős a szabadlábra helyezés

A férfit több emberen elkövetett emberölés kísérletével gyanúsítják, mert paradicsomkarókra rögzített vezetékekbe kapcsolt éjszakánként 220 voltos áramot. Mint mondta, eszébe sem jutott, hogy tragédiát okozhat, pusztán a kiskertjét akarta megvédeni. Júniusban már 30 kilogramm uborkáját vitték el állítása szerint, az elmúlt nyolc évbenazonban egyetlen rendőrségi feljelentést sem tett.

A halálos baleset július elején történt: az áldozat két társával ittasan indult uborkát lopni, miközben tudták, hogy áram van a kertben. Az egyik férfi a helyszínen életét vesztette az áramütés okozta sokk miatt. A másik súlyos, életveszélyes állapotban került kórházba, míg harmadik társuk kisebb sérülést szenvedett.

Monok polgármestere, Szepessy Zsolt azt mondta, szívesen várják a kesznyéteni férfit lakóként a településre. Segítségképp önkormányzati tulajdonú lakást is felajánlanak neki, hogy ott biztonságban tölthesse napjait. A kesznyéteni férfi állítólag fontolgatja, hogy végleg Monokon telepszik le, vesz egy házat, és ott is kertészkedéssel foglakozna.