Pánikból ölte meg a kislányt is az ózdi gyilkos

Vágólapra másolva!
Pánikba esett, és el akarta hallgattatni a szemtanút az a 23 éves ózdi fiatalember, aki szerdán hitelezőjét, és annak 9 éves kislányát is megölte. A rendőrség szerint nem uzsorakölcsön miatt történt a gyilkosság.
Vágólapra másolva!

Nem a klasszikus értelemben vett uzsorakölcsön áll az ózdi kettős gyilkosság hátterében, az elkövető pánikba esett és azért végzett áldozatának 9 éves kislányával, hogy elhallgattassa a szemtanút - mondta Vereckei Csaba ezredes, a Borsod-Abaúj-Zemplén megyei rendőrség vezetője szombaton.

A nyomozás eddigi adatai szerint az 53 éves férfinak nagyobb összeggel tartozott a 23 éves ózdi fiatalember, aki ezt nem akarta kiegyenlíteni, ezért a hitelezőjét szerdán egy ózdi telephelyre csalta. Ott lelőtte a férfit, majd amikor észrevette a kocsiban várakozó kislányt, vele is végzett. Az apa holttestét egy víztartályban, a kislányét az erdőben rejtette el.

Vereckei Csaba szerint a fiatalember szülei nem tudtak a tartozásról. Megvizsgálták, hogy mi válthatta ki a kettős gyilkosságot, és arra jutottak, hogy nem uzsorakölcsönről volt szó, és az ügy nem kapcsolható a megyében, és országosan is tapasztalható uzsorás esetekhez.

A rendőrség igyekszik tudatosítani az emberekben, hogy az uzsorások követeléseinek semmilyen jogi alapja nincs, és ha a hatóságokhoz fordulnak, meg tudják őket védeni. Ezért készítettek úgynevezett uzsoranaptárt a könnyen becsapható, írni-olvasni alig tudó embereknek. Ebben képregényben ábrázolják, hogy akik így kérnek kölcsönt, azok könnyen nincstelenné válhatnak.