Feltörtek egy levelezőrendszert

Vágólapra másolva!
Feltörték az egyik internetszolgáltató milliók postafiókjának otthont adó rendszerét, az ügyben a Nemzeti Nyomozó Iroda indított eljárást, és házkutatásokat is tartott. Az érintett levelezőrendszert nem nevezték meg.
Vágólapra másolva!

Nyomozást indított a Nemzeti Nyomozó Iroda (NNI) magántitok jogosulatlan megsértésének gyanúja miatt. Az NNI Szervezett Bűnözés Elleni Főosztálya azt gyanítja, hogy illetéktelenek feltörték az egyik internetszolgáltató milliónyi postafióknak otthont adó rendszerét. Az NNI egy ismert biztonsági cégnél és több vezető munkatársának lakásán is házkutatást tartott.

Az NNI nem nevezte meg az érintett internetszolgáltatót és a biztonsági céget sem. A gyanúsítottak milliónyi postafiók tartalmába nyerhettek betekintést. Az adatok révén feltérképezhető a felhasználók üzleti és más kapcsolatrendszere.

A nap folyamán a Napi Online-ban - és hírét átvéve több más helyen - az az értesülés jelente meg: "szakértők szerint feltételezhető", hogy a nyomozásban érintett levelezőrendszer az [origo] által üzemeltetett Freemail. Vállalatunk munkatársainak nincs tudomásuk sem a nyomozásról, sem a Freemail elleni komolyabb kárt okozó támadásról.