Megverték egy közlekedési baleset résztvevőit

Vágólapra másolva!
Súlyos, életveszélyes sérüléseket szenvedett egy motor utasa, a vele összeütköző személyautó vezetője pedig megsérült pénteken este Mezőfalván; a kocsi vezetőjét és vele családtagjait a baleset helyszínére érkezők bántalmazták.
Vágólapra másolva!

Az autó balra kanyarodás közben ütközött össze a motorkerékpárral, amelynek sem a vezetője, sem az utasa nem viselt bukósisakot, sőt a sofőrnek jogosítványa sincs. Az ütközés következtében a motor utasa, egy fiatal nő, életveszélyes sérüléseket szenvedett, a motoros is megsérült.

A baleset láttán a környező házakból kicsődülők rátámadtak a gépkocsi vezetőjére és leányára, majd később a segítségükre siető feleségére és fiára is. A helyszínelésre érkező rendőr, látva, hogy 10-15 ember ütlegeli a sofőrt és a lányt, a közelben pedig egy csoport figyeli fenyegetően az eseményeket, hogy megakadályozza a további bántalmazást, s elejét vegye egy esetleges lincshangulatnak, kétszer a levegőbe lőtt. A lövések hatására a támadók abbahagyták az ütlegelést - közölte R. Szabó Ágnes, a Fejér Megyei Rendőr-főkapitány szóvivője.

A motor utasát és vezetőjét a Fejér Megyei Szent György Kórházba szállították, a személyautó vezetőjét, leányát, feleségét és fiát pedig a dunaújvárosi Szent Pantaleon Kórházban vizsgálják meg.

A csoportos garázdaság elkövetői közül egy embert már azonosítottak és elfogtak. A leadott lövések jog- és szakszerűségét pedig megvizsgálják.