Lezárták a nyomozást a kaposvári diákgyilkosság ügyében

Vágólapra másolva!
Lezárta a kaposvári diákgyilkosság ügyében folytatott nyomozást a rendőrség - írja a Népszabadság. Az ügy iratait a vádemelési javaslattal megküldték az ügyészségnek. A tőlük elhidegült barátjukat különös kegyetlenséggel meggyilkoló két gimnazista még idén bíróság elé állhat.
Vágólapra másolva!

Befejezte a vizsgálatot az osztálytársát meggyilkoló két kaposvári gimnazista ügyében a Baranya Megyei Rendőr-főkapitányság - írja a Népszabadság. A rendőrség a vádemelési javaslatot, és az ügy 2700 oldalas iratanyagát már elküldte a Somogy Megyei Főügyészségnek. Az előzetesben lévő gimnazistákat különös kegyetlenséggel elkövetett emberöléssel gyanúsítják a rendőrök, a lap szerint várhatóan még az idén bíróság elé állnak.

A kaposvári Táncsics Mihály Gimnázium két másodikos diákja, K. Mihály és V. Dávid, brutális kegyetlenséggel ölte meg társát május 21-én. A fiút egy elhagyatott helyre csalták, ahol kövekkel, bottal, vésővel eszméletlenre verték, majd a testét egy tóba dobták, amibe belefulladt. Tettüket azzal indokolták, hogy egykori barátjuk "eltávolodott tőlük, lekezelően, nagyképűen viselkedett, agresszíven bánt velük".

Az ügyben azért a Baranya megyei rendőrök nyomoztak, mert az egyik gyanúsított édesapja a Somogy megyei rendőrség állományába tartozó rendőr.