Németország
21:002024. június 14.
Skócia
Magyarország
15:002024. június 15.
Svájc

Számon tartanák a végrendeleteket

Vágólapra másolva!
Nyilvántartásba vennék az összes közjegyzőknél és ügyvédeknél készített vagy letétbe helyezett végrendeletet - írja a Népszabadság. Ennek az lehet az előnye, hogy a végrendelet nem sikkad el, vagy nem tépik szét a vitázó örökösök. A nyilvántartásba vétel önkéntes lesz.
Vágólapra másolva!

Országos nyilvántartást állítanának fel jövőre az ügyvédek és a közjegyzők által készített, vagy náluk letétbe helyezett végrendeletekről - írja a Népszabadság. Parti Tamás, a Magyar Országos Közjegyzői Kamara szóvivője szerint egy ilyen nyilvántartás azért jó, mert a jelenlegi adatbázis csak a közjegyzőknél lévő végintézkedéseket tartalmazza, és ha egy végrendelet nem kerül be az adatbázisba, előfordulhat, hogy a fiókban marad, esetleg az ellenérdekű örökösök széttépik.

Bánáti János, a Magyar Ügyvédi Kamara elnöke szerint azért fontos az adatbázis, mert a jogbiztonságot szolgálja, azt, hogy a kedvezményezettek mindenképpen hozzájutnak a jussukhoz. Bánáti szerint a nyilvántartásba vétel önkéntes lesz, és a végrendelet továbbra is bármikor módosítható majd.

Google News
A legfrissebb hírekért kövess minket az Origo Google News oldalán is!

Mindent egy helyen az Eb-ről