Vádat emeltek a gyermekét agyonverő apa ellen

Vágólapra másolva!
Vádat emelt az ügyészség az ellen a kaposvári férfi ellen, aki a vádhatóság szerint halálra verte hároméves kisfiát. Az anyát azzal vádolják, hogy - bár látta a gyerek állapotát - csak két nappal később indult el vele az orvoshoz.
Vágólapra másolva!

Különös kegyetlenséggel elkövetett emberölés miatt emelt vádat a Somogy Megyei Főügyészség az ellen a 36 éves kaposvári férfi ellen, aki ez év márciusában olyan brutálisan bántalmazta hároméves kisfiát, hogy a gyermek belehalt sérüléseibe. Élettársát, egy 30 éves, ugyancsak kaposvári nőt azzal vádolják, hogy nem nyújtott segítséget gyermekének - tájékoztatta az MTI-t Egerváriné Lucza Gyöngyi, a Somogy Megyei Főügyészség szóvivője.

A férfi már korábban is többször erőszakosan viselkedett a családjával, ezért élettársa a gyerekekkel együtt a dombóvári Családok Átmeneti Otthonába költözött. A kapcsolatot azonban ezután sem szakította meg a férfival, hétvégeken rendszeresen felkereste őt a lakásán, ahova a gyermekeket is minden alkalommal magával vitte. Idén március 20-án is így történt, ám a férfi másnap csak úgy engedte el a lakásból a nőt és a három gyereket, ha a negyediket, hároméves fiukat otthagyja nála. Már aznap este bántalmazta a kisfiút, akit attól kezdve naponta többször is brutálisan megvert. A kisfiú öt nappal később belehalt a bántalmazásba.

Az anya ellen azért emeltek vádat, mert március 23-án, amikor ismét felkereste élettársát, látta a gyermek súlyos állapotát, mégsem kért segítséget, nem hívott orvost. Csak két nappal később indultak el a már súlyos állapotban lévő kisfiúval az orvoshoz, ám útközben a gyermek meghalt. Az igazságügyi orvosszakértői vélemény szerint a kisfiú halálát az elszenvedett bántalmazás okozta. A férfi előzetes letartóztatásban, míg élettársa szabadlábon várja a tárgyalást.