Kábeltolvajok miatt nem volt telefonvonal Kispesten

Vágólapra másolva!
Megrongáltak több távközlési kábelt péntekre virradó éjjel a fővárosban, emiatt Kispesten több mint tízezer előfizető vált átmenetileg elérhetetlenné. A három kábeltolvaj közül kettőt már elfogott a rendőrség, harmadik társukat még keresik.
Vágólapra másolva!

Péntekre virradóra Budapest XIX. kerületében lopás miatt megrongálódott huszonegy távközlési törzskábel, emiatt Kispesten több mint tízezer előfizető átmenetileg elérhetetlenné vált - közölte a szolgáltató társaság pénteken. A teljes helyreállítás várhatóan több napot vesz igénybe.

A Budapesti Rendőr-főkapitányság közleménye szerint hajnali fél kettőkor a Határ úti villamos remíz mögötti erdős területen ismeretlenek az egyik távközlési szolgáltató tulajdonában levő aknák fedelét leemelték és az ott futó kábelek nagy részét elvágták, kiemelték az aknából és összedarabolták. Ezzel jelentős kárt okoztak az elkövetők, akik elmenekültek a helyszínről, mikor a kiérkező kerületi járőrök megzavarták őket - tették hozzá.

Nem messze a helyszíntől a rendőrök elfogtak és előállították egy 33 éves férfit, aki a a kábellopással gyanúsítanak. Két társát is beazonosították, egyiküket a délelőtt folyamán szintén sikerült őrizetbe venni, a harmadik férfit még keresik.