Hiányzó képviselő miatt bukik a fővárosi költségvetés

Vágólapra másolva!
A kelleténél egyel kevesebb képviselője volt a fővárosi közgyűlésben az MSZP-nek és az SZDSZ-nek, emiatt nem tudták elfogadni a költségvetés 20 milliárd forintos módosítását.
Vágólapra másolva!

A szükségesnél eggyel kevesebb MSZP-SZDSZ-képviselő volt jelen a Fővárosi Közgyűlés csütörtöki ülésén, ezért a testület nem tudta elfogadni az önkormányzat költségvetésének 20 milliárd forintos módosítását. Az ellenzéki képviselők közölték, költségvetési rendeletet nem szavaznak meg.

A rendeletmódosítás hiányában olyan közgyűlési döntések sem teljesíthetők, amelyeknek költségvetési vonzata van - közölte Ikvai-Szabó Imre (SZDSZ) főpolgármester-helyettes a fiaskó után. Példaként említette a Károlyi kórháznak megszavazott 200 millió forintot és az önkormányzat adósságszolgálati kötelezettségét.

A közgyűlés ezen kívül kezdeményezte a kormánynál a városrehabilitáció gazdasági és egyéb ösztönző rendszereit is érintő jogszabályok módosítását. Ellenszavazat nélkül elfogadta a közgyűlés a főváros energetikai koncepcióját. Hagyó Miklós (MSZP) főpolgármester-helyettes szerint a koncepció az energiaköltségek csökkentését, a leghatékonyabb energiafelhasználást és a távfűtés versenyhátrányának fokozatos megszüntetését kiemelten kezeli.

Ugyancsak Hagyó Miklós előterjesztésében elfogadta a közgyűlés a rákoskeresztúri buszfolyosó kialakításának engedélyokiratát. Eszerint 2010 márciusáig tíz kilométer hosszban, jórészt EU-forrásból, 1,3 milliárd forintból a tömegközlekedést segítő útépítés valósulhat meg.