Beperli Szijjártót a rendészeti miniszter

Vágólapra másolva!
Beperli Szijjártó Péter Fidesz-szóvivőt az igazságügyi és rendészeti miniszter. Draskovits Tibor rágalmazásért indít eljárást, mivel Szijjártó korábban azt mondta, a "Draskovics-féle hálózat" ellenzéki képviselőket hallgatott le és próbált besározni. A minisztérium szerint Draskovits csak a törvényeknek megfelelően engedélyez titkos információgyűjtést.
Vágólapra másolva!

Rágalmazó kijelentései miatt pert indít Szijjártó Péter Fidesz-szóvivő ellen Draskovits Tibor. Az igazságügyi és rendészeti miniszter szerint a szóvivő valótlanságot állított róla, ezért a törvény előtt kell felelnie.

Szijjártó Péter szombaton azt követően adott ki közleményt, hogy az adatgyűjtési ügyben valaki 35 lehallgatott telefonbeszélgetést tett fel a YouTube internetes oldalra. A felvételek, amelyeket később levettek a világhálóról, valószínűleg ugyanazok, mint amelyeket a titokminiszter a nemzetbiztonsági bizottság tagjainak átadott.

Szijjártó közleményében azt mondta, hogy "a Gyurcsány-Szilvásy-Draskovics-féle, kommunista időket idéző hálózat" törvénysértést követett el, "amikor - nem először - ellenzéki képviselőket hallgatott le, és próbált alaptalanul besározni". Ha a titkosszolgálat képviselőket hallgat le, azzal nem egyszerűen megsért egy törvényt, hanem az egész demokrácia ellen vét - írta az ellenzéki politikus.

Az Igazságügyi és Rendészeti Minisztérium szerint Draskovics Tibor mindenkor a törvényeknek megfelelően, a köztársaság alkotmányos rendjének és biztonságának védelmében gyakorolja a titkos információgyűjtés engedélyezésével kapcsolatos hatáskörét, és minden ezzel ellentétes állítás valótlan.