Árulják a kórházak Horváth Ágnes széfjeit

Vágólapra másolva!
A hazai kórházak nagy részében elkezdődött azoknak a széfeknek a kiárusítása, amelyek Horváth Ágnes volt egészségügyi miniszter rendeletének áprilisi módosítása miatt váltak feleslegessé - írja a Magyar Nemzet. A lap szerint sok intézmény meg sem vásárolta a berendezéseket, mert bíztak abban, hogy nem lesz hosszú életű a rendelet.
Vágólapra másolva!

Árulják a kórházak azokat a széfeket, amelyeknek a beszerzését még Horváth Ágnes volt egészségügyi miniszter rendelte el. Az ezt előíró jogszabályt áprilisban módosították, így feleslegessé váltak a széfek. Sok kórház meg sem vette a széfeket, mert azt remélték, hogy nem lesz hosszú életű a határozat. A gyulai intézmény 15 millió forintot spórolt meg azzal, hogy az utolsó pillanatig kivárt.

A kecskeméti kórház viszont 1040 széfet vásárolt, ebből 300-at már fel is szereltek, mikor kiderült, hogy mégsem kötelező a kórházi széf. Ezek megmaradnak, mert a leszerelésük a kórház szerint újabb költséggel járna, a többi darabot azonban 4140 forintért bárki megvásárolhatja. A budapesti Nyírő Gyula Kórház, és a salgótarjáni Szent Lázár Kórház is beszerezte a széfeket, de itt sem szerelték már fel.