A privatizáció ellen demonstráltak Budapesten

Vágólapra másolva!
Új vagyontörvényt sürgetett több civil szervezet egy budapesti tüntetésen, szombaton. A privatizáció ellen tiltakozó mintegy háromszáz tüntető kiáltványt fogadott el, amelyet többek között a kormányhoz is eljuttatnak.
Vágólapra másolva!

A nemzeti vagyon megmentéséért, a privatizáció leállításáért tartottak úgynevezett tulajdonosi gyűlést civil szervezetek Budapesten, a Képviselői Irodaház melletti Olimpiai parkban szombaton.

A rendezvényen - amelyet az Élőlánc Magyarországért, az Összefogás a Magyar Lóversenyzés Jövőjéért Egyesület, a Professzorok Batthyány Köre, valamint több magánember hirdetett meg - mintegy háromszázan vettek részt. A szónokok arról beszéltek, hogy a nemzeti vagyont nem lehet kiárusítani, hiszen azt apáinktól, felmenőinktől kaptuk örökbe, s ha azt kiárusítják, a magyar népnek sem lesz jövője.

Az Élőlánc Magyarországért egy éve már tartott tiltakozó megmozdulást az állami vagyonról szóló törvény elfogadása ellen, és most beigazolva látja akkori aggályait. "Az alkotmánysértő rendelkezések szabad kezet adtak a végrehajtó hatalomnak a közvagyon kiárusítására" - olvasható a szervezet honlapján megjelent felhívásban.

A tüntetők elfogadtak egy kiáltványt, amelyben azt követelik, hogy az állami vagyonról szóló törvényt helyezzék hatályon kívül, és fogadjanak el egy új vagyontörvényt, de addig is a kormány függessze fel a privatizációt. A kiáltványt eljuttatják az Országgyűlésnek, a kormánynak és a Pénzügyminisztériumnak is.