Szolnokra költöznek átmenetileg a szentesi légimentők

Vágólapra másolva!
Átmenetileg Szolnokra helyezik azt a légimentőbázist, ahonnan a dél-alföldi régió mentős ellátását kívánják biztosítani. Az állomáshely elvileg Szentesen lenne, de az ottani bázis még nem készült el.
Vágólapra másolva!

A szentesi légimentőbázis elkészültéig átmenetileg a szolnoki katonai repülőtérről biztosítják a dél-alföldi régió légi mentős ellátását. Erről az ideiglenes megoldásról az egészségügyi és a honvédelmi miniszter már alá is írt egy megállapodást - írja a Jász-Nagykun-Szolnok megyei Új Néplap.

A kivitelező ígérete a szerint szentesi bázis idén, év végére készül el, létrehozása nettó 90 millió forint körüli összegbe kerül. Túri Péter, a Légimentő Kht. ügyvezető igazgatója azt mondta a lapnak, hogy addig is - várhatóan szeptembertől -, a szolnoki helikopterbázison lesz a mentőhelikopter állomáshelye. A gépnél egy pilóta, egy orvos és egy ápoló, azaz egy teljes légimentőegység áll szolgálatban. A szolnoki átmeneti bázis kialakítása nem jelent többletköltséget, mert az ott kiépített eszközöket a későbbiekben át tudják telepíteni Szentesre.