Omlásveszély miatt lakókat költöztettek ki

Vágólapra másolva!
Mindenkit kiköltöztettek a fővárosban a VIII. kerületi Dobozi utca egyik házának harmadik és negyedik emeletéről, mert az épület lépcsője életveszélyessé vált. A több mint 30 ember egy részét az önkormányzat szükségszállásra helyezte.
Vágólapra másolva!

Szerda este kiköltöztették egy budapesti lakóház teljes harmadik és negyedik emeletét. A dobozi utcai lakók jelezték, hogy a régi, már rossz állapotban lévő, aládúcolt lépcső nem biztonságos, mert a dúcolás kiszakadt a helyéről. A statikus vizsgálata azt állapította meg, hogy a két emeleten lévő nyolc lakásban senki sem tartózkodhat.

A több mint harminc kiköltöztetett ember egy része rokonoknál töltötte az éjszakát, a többieket az önkormányzat helyezte el szükségszsállásokon.

Mészár Erika, a VIII. kerület aljegyzője a távirati irodának megerősítette a kiköltöztetést, mint elmondta összesen 11 családot kellett kiköltöztetni az épületből. Az önkormányzat felméri, hogy hány embernek van szüksége szállásra, csak ezután döntenek arról, hogy lakásokba vagy önkormányzati intézményben helyezik-e el őket - tette hozzá.

A szakemberek jelenleg azt vizsgálják, hogy szabályosan, engedéllyel dúcolták-e alá a lépcsőt. A megroggyant támasztékot már nem lehet visszahelyezni. Egyelőre nem tudni mikor költözhetnek vissza a kilakoltaott családok.