Cáfolják Gyurcsány EP-lista vezetését

Vágólapra másolva!
Hevesen cáfolta a kormányszóvivő a Népszabadság információját, miszerint Gyurcsány Ferenc pártelnök vezetheti a szocialisták listáját a jövő évi európai parlamenti választásokon. Daróczi Dávid szerint a kormányfő a jövőben is Magyarországon, az MSZP-ben kíván politizálni.
Vágólapra másolva!

Gyurcsány Ferenc a jövőben is Magyarországon, az MSZP-ben kíván politizálni, nem kíván EU biztosi posztért indulni - közölte szombaton Daróczi Dávid kormányszóvivő. A szóvivő azt a Népszabadásgban megjelent infomrációt cáfolta, amely szerint a szocialista párt Gyurcsány Ferencet állíthatja az MSZP-lista élére a jövő tavasszal esedékes európai parlamenti választásokon.

Minden alapot nélkülöz a Népszabadság szombati számának információja, miszerint Gyurcsány Ferenc pártelnök vezetheti a szocialisták listáját a jövő évi európai parlamenti választásokon, s Gyurcsány Ferencet uniós biztosi posztra jelölhetik - mondta.

"Gyurcsány Ferenc ma ismét megerősítette Pekingből, hogy Magyarországon kíván politizálni, az MSZP-t kívánja vezetni, tervei között nem szerepel, hogy EU-s posztot vállaljon, s nem kíván EU-s biztosi posztért indulni" - közölte a kormányszóvivő a miniszterelnök szavait tolmácsolva, akivel szombat reggel beszélt telefonon.

A Népszabadság "a pártvezetésben folyó gondolkodás jelen állására" hivatkozva írta azt, hogy Gyurcsány vezetheti a listát. A lap szerint a kormányfő posztja szimbolikus lesz.

A szocialisták EP-listájáról először a pártelnökség, majd a választmány szavaz, és ezt követően kerül a tavasszal esedékes kongresszus elé.

A jelenlegi kilencfős európai parlamenti MSZP-s csoportból egyedül Kósáné Kovács Magda jelezte, hogy nem kíván újraindulni, a többiek igen. Kérdés azonban, kit jelölnek, és ki jut majd be. A párt 5-6 mandátumnál többre nem számíthat - olvasható a Népszabadságban.