Tisztázták az alagúti balesetben érintett céget

Vágólapra másolva!
Nem vizsgálja a rendőrség az M6-os autópálya korábban beomlott alagútjánál történt csütörtöki balesetet, amelyben egy munkás sérült meg. A bányahatóság ugyanis arra jutott, hogy nem sértettek meg munkavédelmi szabályokat. Az építőmunkásra egy betonvasháló dőlt rá, életveszélyes sérüléseket szenvedett.
Vágólapra másolva!

Lezárult az elsődleges vizsgálat az M6-os autópálya A jelű alagútjának építésénél csütörtökön történt munkahelyi baleset ügyében, e szerint nem történt szabályszegés - közölte a Tolna Megyei Rendőr-főkapitányság pénteken. Mivel a Pécsi Bányakapitányság azt állapította meg, hogy nem történt munkavédelmi szabályszegés, a rendőrség nem indít vizsgálatot az ügyben - közölte a megyei rendőrség sajtóreferense, Farkas Kinga.

A korábbi információkkal ellentétben nem vasbetongerenda, hanem egy ponthegesztett betonvasháló kötege borult a 30 éves komlói munkásra, aki életveszélyes sérüléseket szenvedett. A férfi állapotát azóta stabilizálták.

A baleset az M6-os autópálya Szekszárd-Bóly-Pécs szakaszának leghosszabb, A jelű alagútjánál történt. Ez az alagút július 24-én az esőzéseket miatt beomlott, ezért ott - a kivitelező cég közleménye szerint - a munkálatokat leállították.