Elvágott gázcső miatt költöztettek ki pécsieket

Vágólapra másolva!
Húsz házból költöztették ki Pécsett a lakókat hétfőn körülbelül egy órára, mert egy markoló elvágott egy gázcsövet. Egy hete történt a baranyai megyeszékhelyen hasonló eset, akkor háromszáz embernek kellett elhagynia otthonát.
Vágólapra másolva!

Gázcsövet vágott el egy munkagép hétfőn Pécsett. Háromnegyed órán belül elzárták a sérült gázvezetéket, így megszűnt a veszély - közölte a baranyai rendőrség hivatalvezetője, Ekkert József. A gázömlés miatt összesen húsz házból kellett ideiglenesen kikötöztetni a lakókat, akiket délután kettő előtt visszaengedtek otthonukba - tette hozzá Ekkert.

A baranyai katasztrófavédelem ügyeletese korábban arról tájékoztatott, hogy a markoló kora délután, a Magyarürögi úton vágta el a gázcsövet. A tűzoltók, a katasztrófavédelem és a gázszolgáltató szakemberei dolgoztak a hiba elhárításán.

Pécsett a legutóbb egy héttel ezelőtt történt hasonló eset, akkor egy munkagép a Komlói úton szakított el gázvezetéket, amelynek következtében háromszáz embert kellett kiköltöztetni. A gáz órákon át ömlött a csövekből.