Ismét elgurult egy busz a Moszkva téren

Vágólapra másolva!
Ismét elszabadult egy busz a Moszkva téren, de ezúttal nem történt személyi sérülés, és jelentősebb kár sem keletkezett. Pont két hete ugyancsak a Moszkva térnél indult neki egy ugyanilyen Ikarus-busz, letarolva egy megállót, és megsebesítve egy ott várakozó utast.
Vágólapra másolva!

Elgurult egy BKV-busz pénteken Budapesten, a Moszkva téren, miután a sofőr elmulasztotta behúzni a kéziféket, személyi sérülés nem történt - közölte a BKV szóvivője, Szilágyi Károly. A 22-es busz - amelyen utasok is tartózkodtak - körülbelül másfél-két métert gurult, majd a járdán, egy korlát fogta meg - tette hozzá a szóvivő, aki szerint az anyagi kár minimális. A szakértői vizsgálat még tart, de a délutáni helyszínelés során az derült ki, hogy a sofőr hibázott, amikor leszállt a buszról, és előtte elfelejtette behúzni a kéziféket.

Két héttel ezelőtt, augusztus 8-án reggel egy 156-os busz szabadult el a Moszkva téren, amit a BKV szerint személyi mulasztás okozhatott. A busz beállt a megállóba, leszálltak róla az utasok, majd a sofőr is, és a jármű ekkor indult el a Szilágyi Erzsébet fasor irányába a kissé lejtős úton. Megrongált két parkoló autót, majd felfutott a padkára, összetörte a buszmegállót. Az üvegszilánkoktól könnyebben megsérült egy nő, aki a megállóban állt.

Szilágyi Károly elmondta, hogy a két autóbusz azonos típus, mindkettő Ikarus-gyártmány, de a pénteken elgurult 22-es régebbi gyártmány.