Meghalt az elhunyt kismamából kiemelt csecsemő

Vágólapra másolva!
Meghalt kedden az a csecsemő, akit egy hétfői autóbaleset után elhunyt édesanyja méhéből, császármetszéssel emeltek ki a mentők. A nyolchónapos babát újra kellett éleszteni, a helyszínen stabilizálták az állapotát, de a kórházba szállítás után meghalt.
Vágólapra másolva!

A kórházban meghalt az a csecsemő, akit hétfőn kora este balesetben elhunyt édesanyja méhéből, császármetszéssel emeltek ki a mentők - számolt be az RTL Klub a Független Hírügynökségre hivatkozva. A csecsemőt a helyszínen újra kellett éleszteni, mert megállt a szíve. Sikerült stabilizálni az állapotát és kórházba szállították, de a nyolchónapos csecsemő szervezete nem bírta ki a súlyos sérüléseket.

Hétfőn este hat óra előtt nem sokkal egy busz és két személyautó karambolozott Maglódnál a 31-es főúton. Az egyik autóban utazó, nyolchónapos terhes anya meghalt. Az asszony holttestét a tűzoltók segítségével szabadították ki az autó roncsai közül. A nő testéből a helyszínen császármetszéssel emelték ki a körülbelül 8 hónapos magzatot.

Az Országos Mentőszolgálat munkatársai még élve át tudták adni a koraszülött mentőnek a gyermeket, akit a SOTE I-es Gyermekgyógyászati Klinikájára szállították. A súlyos beteg koraszülötteket kezelő Perinatális Intenzív Centrum (PIC) osztályvezető főorvosa a Független Hírügynökségnek elmondta: a kórházba szállítás után a baba meghalt. Ennél többet a hozzátartozók kérésére nem mondott a kórház.

A balesetet az okozta, hogy a munkásokat szállító busz előzésbe kezdett, nekiment a szemből érkező autó oldalának, majd frontálisan ütközött egy másik gépkocsival. Ennek következtében a második autó az árokba borult, a busz pedig az oldalára fordult. Az MTI szerint a várandós nő annak a gépkocsinak a hátsó ülésén utazott, amellyel frontálisan ütközött össze az autóbusz.