Utassal verekedtek a BKV biztonsági őrei

Vágólapra másolva!
Megvertek egy férfit a BKV biztonsági őrei - írta egy szemtanú felvételére hivatkozva a az RTL Klub Híradója. A férfit állítólag azért ütötték meg többször, mert a felszólítás ellenére is cigarettával akart bemenni a metró területére. A BKV közölte: az eset kapcsán vizsgálatot indítottak.
Vágólapra másolva!

A BKV biztonsági őrei a múlt héten megvertek egy fiatalembert a Moszkva téren. Az esetről egy szemtanú készített videofelvételt mobiltelefonjával - olvasható az RTL Klub Híradójának honlapján. A szemtanú szerint az őrök azért estek neki a férfinak, mert a felszólítás ellenére cigarettával akart bemenni a metró területére.

A felvételen látszik, hogy a három biztonsági őr többször megrúgja, megüti a férfit, akinek a dulakodás közben elszakad a ruhája. A verekedés után az őrök komótosan visszasétálnak a metró irányába. A rendőrség csak a verés után ért a helyszínre, a férfi az RTL Klub szerint nem tett feljelentést.

Az [origo] megkeresésére a BKV sajtóosztálya azt írta: az eset kapcsán belső vizsgálat indult a közlekedési vállalatnál. Amennyiben bebizonyosodik, hogy a BKV alvállalkozója - a biztonsági őrök ugyanis nem BKV-dolgozók - a társaság felelősségre vonja őket - írta válaszában a cég, amely hozzátette: az ehhez hasonló bejelentések többsége általában alaptalan.

Legutóbb június elején állította néhány fiatal, hogy az egyik éjszakai buszjárat biztonsági őrei egy megállóban megverték őket. Ebben az ügyben a rendőrség nyomoz, addig az őröket felfüggesztették.